مفیدستان:

ماست کنگر، کنگر ماست یا بورانی کنگر یکی از پیش‌ غذاهای محلی خوشمزه است که با کنگر تهیه میشود. با طرز تهیه ماست کنگر به دو روش آشنا شوید.

“كنگر” گیاهی است خودرو شبیه به كرفس كه از آن در پخت سوپ و خورش استفاده شده و حتی به صورت خام در سالاد نیز استفاده می‌كنند. برگ‌های کنگر تیغ‌های ریز و تیز زیادی دارند و هنگام پاك‌كردن کنگر، باید حسابی مراقب دستان خود باشید و از دستكش استفاده كنید.
كنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می‌خورند.
با استفاده از کنگر، نوعی خورش خوشمزه تهیه می‌شود که خورش کنگر نام دارد. این خورش هم با گوشت و هم با مرغ قابل پخت است و در هر دو صورت طعم عالی خواهد داشت. همچنین با استفاده از کنگر، یک نوع بورانی خوشمزه به نام بورانی کنگر یا ماست کنگر تهیه می‌شود.

کنگر ماست یا بورانی کنگر مانند بورانی اسفناج، بورانی لبو، بورانی بادمجان و … جزو اردورها و کنار غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد اما این ترکیب غذایی مقوی، در مقام مقایسه از سایر بورانی‌ها غلیظ‌تر و سنگین‌تر بوده و می‌توان آن را با نان به‌خصوص نان سنگک به‌عنوان شامی سبک در شب‌های بهاری و تابستانی میل نمود.

در ادامه دو روش تهیه ماست کنگر خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد که می‌توانید بسته به سلیقه خود هر کدام را تهیه کرده و از طعم بی‌نظیر این پیش‌غذا لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه ماست کنگر یا بورانی کنگر:

کنگر پاک‌شده ۵۰۰ گرم
ماست ۲-۳ پیمانه
سیر ۵-۶ حبه
نمک، فلفل به میزان لازم
آب نصف پیمانه
طرز تهیه ماست کنگر شیرازی، بورانی کنگر، خواص کنگر، پاک کردن کنگر، کنگر ماست

طرز تهیه ماست کنگر یا بورانی کنگر:

  1. برای تهیه ماست کنگر ابتدا کنگرها را پاک کرده و بشویید و به‌ تکه‌های درشت تقریبا به اندازه ۲ بند انگشت خرد کنید.
  2. حبه‌های سیر را پوست کنده و به‌ صورت ریز رنده کنید.
  3. در یک تابه گود، مقداری روغن بریزید و روی شعله قرار دهید تا داغ شود.
  4. کنگرهای خردشده را داخل تابه ریخته و با روغن تفت دهید.
  5. پس از اینکه کنگرها سرخ شد، سیرهای رنده‌شده را همراه نمک و فلفل به آن اضافه کنید و به تفت‌دادن ادامه دهید.
  6. حالا آب را داخل تابه بریزید و در آن را ببندید و اجازه دهید تا کنگرها روی حرارت کم بپزند.
  7. سپس در تابه را بردارید تا آب اضافی باقیمانده بخار شود.
  8. حالا ماست را اضافه کرده و بگذارید ر.ی حرارت ملایم، به‌ اصطلاح یک قل بزند.
  9. پس از آن، بلافاصله اجاق را خاموش کنید و وقتی که بورانی کمی سرد شد، آن را سرو کنید.

ماست کنگر خوشمزه شما آماده است. شما می‌توانید این بورانی را به عنوان یک وعده شام سبک همراه با نان سنگک و یا مثل دیگر بورانی‌ها همراه با غذاهای مختلف میل نمایید.

حالا به سراغ روش دوم تهیه بورانی کنگر یا ماست کنگر می‌رویم که کنی در جزییات و روش تهیه متفاوت است اما نتیجه کار در هر دو روش بسیار عالی خواهد بود.


طرز تهیه ماست کنگر شیرازی:

  1. ابتدا کنگرها را شسته و به‌صورت نوارهای درشت به طول ۵ سانتی‌متر یا ۲ بند انگشت خرد کنید.
  2. کنگرهای شسته و آماده را به مدت پنج تا ده دقیقه با آب و کمی نمک بپزید.
  3. بعد آن‌ها را داخل آبکش بریزید تا آب اضافه‌شان کشیده شود.
  4. سپس کنگر‌ها را داخل ظرف ریخته، دوغ را به آن‌ها اضافه کنید و اجازه دهید یکی دو روز خارج از یخچال (جای خنک) به همین حال باقی بماند.
  5. بعد از دو روز، کنگرها را از دوغ جدا کرده و با ماست، نمک و نعنا مخلوط کنید و درظرف دردار ریخته، دو سه روز داخل یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.

این روش که به ماست کنگر شیرازی مشهور است طعم بسیار عالی دارد و هرگز طعم این ماست خوشمزه را فراموش نخواهید کرد. امیدواریم از این آموزش نیز استفاده لازم را برده و این پیش‌غذای خوشمزه را تهیه کنید و در کنار خوانواده از آن لذت ببرید. نوش جان.

گردآوری: مجله اینترنتی ستاره



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان


عبارات مرتبط با این موضوع

هویج پلو، طرز تهیه هویج پلوی شیرازی آکاهویج پلوهویج پلو با گوشت قلقلیدستور پخت هویج پلوطرز تهیه هویج پلوهویج پلو با گوشت کباب برگ، طرز تهیه کباب برگ روش دوم آکاکباب برگطرز تهیه کباب برگکباب برگ با گوشت گوسالهکباب برگ در فرکباب برگ گوسفندی هویج پلو، طرز تهیه هویج پلوی شیرازی آکا هویج پلوهویج پلو با گوشت قلقلیدستور پخت هویج پلوطرز تهیه هویج پلوهویج پلو با گوشت چرخ کباب برگ، طرز تهیه کباب برگ روش دوم آکا کباب برگطرز تهیه کباب برگکباب برگ با گوشت گوسالهکباب برگ در فرکباب برگ گوسفندیکباب برگ

مطلب طرز تهیه ماست کنگر شیرازی (بورانی کنگر) به دو روش در سایت مفیدستان
برای دریافت مطالب مفید به سایت مفیدستان مراجعه فرمایید.


لینک منبع و پست :طرز تهیه ماست کنگر شیرازی (بورانی کنگر) به دو روش
http://mofidestan.ir/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d9%85%d8%a7%d8%b3%d8%aa-%da%a9%d9%86%da%af%d8%b1-%d8%b4%db%8c%d8%b1%d8%a7%d8%b2%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%b1%d8%a7%d9%86%db%8c-%da%a9%d9%86%da%af%d8%b1/